0747 318 048 office@x2adventure.ro
Când vremea rece ne tentează să dedicăm mai mult timp activităților indoor, înveliți în pături călduroase și cu o ceașcă de ceai fierbinte alături, mersul pe munte în plin sezon rece poate fi o alternativă nemaipomenită pentru a face mișcare în natură și pentru a ieși din monotonie.

Drumețiile montane sunt potrivite pentru toată lumea, indiferent de anotimp, iar munții României pun la dispoziție o mulțime de trasee accesibile nu doar pentru bocancii trei sezone, dar și pentru dumeții pe timpul rece.

Dacă până acum multe priveliști erau ascunse de vegetație, temperaturile scăzute ne dezvăluie un peisaj cu totul nou: râuri și cascade înghețate, peisaje care îți taie la propriu răsuflarea și multe altele. Sfatul nostru este să păstrezi energie, să tragi aer în piept și să vii cu noi să descoperim împreună peisaje desprinse parcă din cărțile poștale.

Dacă ne întrebați „de ce drumeții pe munte în anotimpul rece?”, vă vom răspunde „de ce nu?”. Mersul pe munte în această perioadă aduce și o mulțime de beneficii, pe lângă faptul că în drumețiile pe timp de iarnă arzi mai multe calorii (da, chiar se ard mai multe calorii), acum ai ocazia să observi priveliști cu totul noi și să te bucuri de munte în liniște, căci numărul turiștilor pe cărările montane nu mai este la fel de numeros precum vara. În această perioadă eviți mușcăturile de țânțari, căpușe și, totodată, șansele să dai nas în nas cu ursul sau șerpi veninoși scad considerabil, iar mulțumirea de sine la final de zi este mult mai mare decât ai crede.

În ultimii ani drumețiile în plin sezon rece au devenit din ce în ce mai populare, chiar dacă pentru mulți aventurieri muntele luat la pas în sezonul rece reprezintă încă o provocare, dar cui nu îi plac provocările? Dacă și ție îți plac provocările, ce mai aștepți!?! Pregătește-ți bocanii și rucsacul și hai cu noi în drumeție!

X