0747 318 048 office@x2adventure.ro

Cu natura te poţi conecta în diferite moduri, dar prin drumeţie vei descoperi o varietate de frumuseţi pe care le poți observa doar mergând la pas pe trasee montane. Revanşează-te pentru timpul pierdut în trafic și în agitația orașului și răsfață-te cu o doză zdravănă de aer curat, priveliști desprinse din cărțile poștale și experiențe de neuitat.  

Mersul pe munte te aduce mai aproape de natură, te face să privești dincolo de hashtag-uri și să simți prin toți porii conexiunea om-natură. Emoțiile care-ți curg prin vene atunci când ești în drumeție sunt mai antrenante decât orice film premiat cu Oscar, ele se trăiesc la cote maxime:  de la aerul rece care mai întâi îţi răcoreşte obrajii înroşiţi de efort ca mai apoi să îți pătrundă aspru în oase, la explozia de lumini și culori, de la mirosul de brad și iarbă verde, până la sunetele firelor de apă și al pietrelor care parcă prind viață sub tălpile tale cu fiecare pas, totul este un spectacol ce te aduce în centrul ei, al naturii.

Deşi muntele te intimidează prin grandoarea lui, momentul în care ai ajuns sus de tot, în vârf, îţi dă un sentiment de împlinire totală, de depășirea barierelor de orice fel, de entuziasm nemărginit. Dar, tocmai atunci când crezi că ești pe punctul de a cuceri muntele, îţi dai seama că natura este cel mai complex şi mai impresionant arhitect, căci, în drumeții, realizezi că punctele de belvedere sunt spații largi desprinse parcă din marile muzee de artă. Odată ajuns în aceste puncte îți câștigi dreptul pentru câteva momente să admiri cele mai desăvârştite opere de artă: priveliştile montane.

Mersul pe munte nu este doar despre destinaţie, ci despre călătoria în sine, de la baza muntelui până în vârf şi înapoi, iar atunci când ajungi în punctul cel mai de sus şi simţi bătaia vântului, liniştea altitudinii, iar linia orizontului pare mai îndepărtată ca oricând, atunci ai senzaţia că porţile cerului ţi se deschid la orizont. Abia acum simţi într-adevăr că trăieşti şi îţi dai seama că mai ai încă multe de văzut.

Fă-ți timp să te conectezi cu natura, mergi pentru câteva momente desculț prin iarbă, lasă-te învăluit de briza montană, simte muntele cu toate cele cinci simțuri și bucură-te de fiecare pas. E răsfățul pe care îl meriți la fiecare final de săptămână!

X