0747 318 048 office@x2adventure.ro

Dacă simți nevoie de o doză suplimentară de adrenalină, endorfine și energie, muntele este și în acest sezon soluția pentru a-ți da un restart. Pe culmile montane, te poți bucura de o mulțime de activități: de la drumeții montane, alpinism, camping, până la schiat. Pentru că suntem în mijlocul sezonului de iarnă, iar pârtiile sunt pregătite pentru senzații tari, ce ați spune dacă am lăsa pentru câteva zile rucsacul de drumeție și ne-am bucura de munte schiind?

Este chiar distractiv pe pârtie! Respiri aer tare de munte, îți încarci bateriile și, totodată, consumi energiile negative, elimini stresul acumulat la locul de muncă sau/și acasă și, în același timp, te și distrezi. Iar ca să să guști experiența après ski, e musai să pui schiurile/placa de snowboard în picioare și să strigi cât te țin plămânii „pârtieeeeeeeeeeeee”!

Deși a devenit o activitate de iarnă destul de comună, schiatul este încă un sport extrem pentru mulți, iar pârtiile dificile din Bansko pot da bătăi de cap chiar și celor mai experimentați schiori. Schiatul este cu și despre adrenalină. Dacă nu ești încă pregătit să sari cu parașuta, poți obține puncte bonus schiind cu noi la Bansko. Iar dacă îți dorești să amplifici factorul adrenalină, pârtiile dificile sunt pregătite, dar fii precaut!

După momentul în care pârtiile se închid, distracția se mută la baza muntelui, căci acum încep cele mai așteptate momente: petrecerile après ski. O cană de vin fier în mână va face încălzirea pentru o seară de neuitat. E nevoie să spunem mai multe? Dacă preferi ceva mai liniștit, poți opta pentru sauna, jacuzzi sau piscina din cadrul hotelului. Ele sunt alternative binevenite după atâta efort.

Să mai spunem că sporturile de iarnă, te ajută să arzi multe calorii? Poate chiar mai multe decât ai arde la o oră de cardio sau chiar la sala de forță. Cu peste 700 calorii/oră (depinde și de modul în care schezi), endorfinele descătușate îți vor da o stare de bine pe tot parcursul zilei. Ești curios câte calorii consumi într-o oră de schi? Pornește ceasul de măsurat caloriile arse și dă-ne de veste.

Schiatul te face să socializezi! Pe pârtie, toți se ajută între ei. Dacă ai căzut, mulți se vor opri și vor încerca să te ajute, indiferent de vârstă, sex sau naționalitate. Iar dacă ești pe placa de snowboard și urmează o porțiune de pârtie dreaptă, schiorii mai experimentați se vor opri în loc și îți vor întinde unul dintre bețele de schi și te vor trage după ei. Să nu uităm că socializarea devine și mai intensă seara, la poalele munților, fie la petreceri, fie la restaurante. Bineînțeles, mâncarea joacă un rol important când vine vorba despre o vacanță reușită, mai ales iarna când muntele și schiatul te vor transforma în cel mai mare gurmand. Nici nu e de mirare, după atât efort depus. Gustă specialitățile locale și reîncarcă-ți bateriile cu energie.

Nu în ultimul rând, priveliștile. Știm cu toții că priveliștile sunt mai frumoase de sus și, bonus, nu trebuie să depui efort pentru a urca pe creste, există teleschiuri, telegondole care te vor purta până sus. Bucură-te de sus de priveliștile Bulgariei. Iar dacă este soare, simți că te scalzi în lumină, iar satisfacția primită este de neegalat, ca și cum ai zăbovi pe șezlong, admirând oceanul de zăpadă.

Hai să schiem împreună la Bansko și bucură-te de beneficiile sporturilor de iarnă și de o mini-vacanță de iarnă la înălțime!

X