0747 318 048 office@x2adventure.ro

Zăpada s-a cam topit, vremea s-a mai îmbunat, ziua se face din ce în ce mai lungă, iar primăvara ne scoate afară din casă, aşa că mai rămâne un singur lucru de făcut: să mergem în drumeţie! Drumeţiile montane rămân şi sezonul acesta o soluţie antrenantă şi plăcută de a ne bucura de natură, timp liber şi, totodată, ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus acumulate peste iarnă.

Deşi iarna are farmecul ei pe crestele montane, e pur şi simplu imposibil să nu te îndrăgosteşti şi mai tare de munte atunci când cucii cântă nestingheriţi prin păduri, ciocănitorile bat de zor cu ciocul lor în trunchiuri de copaci, iar florile stârnesc avalanşe de culori pe pajiştile montane.

E adevărat că primăvara are şi ea „defectele” ei. Psihologii ar spune că ar fi cam bipolară: un minut e vară în toată regula, apoi, cum soarele e acoperit de nori, e iarnă în toată puterea cuvântului. Dar cui nu-i place o doză de imprevizibilitate? Primăvara aduce pe traseele montane zăpadă, porţiuni noroioase sau line, pline de verdeaţă sau poate chiar toate la un loc. În natură, fericirea este despre cum te simţi şi mai puţin despre cum arăţi, aşa că pune-ţi bocanii în picioare (dacă nu ştii cum să alegi bocancii de drumeţie, ce trebuie să conţină rucsacul pentru munte, te învăţăm noi cum să te pregăteşti pentru drumeţie), scoate jacheta de primăvară şi hai să îţi încarci bateriile cu aer curat de munte, endorfine şi voie bună alături de X2 Adventure, o gaşcă de oameni mereu faini, cu multă energie pozitivă, glume în buzunar şi gata de aventură.

În România sunt sute de trasee montane cu o varietate de opţiuni când vine vorba de privelişti sau grad de dificultate. Stâncile montane, grohotişul, pădurile de pini sau pajiştile alpine nu au fost niciodată mai frumoase decât primăvara, nu e de mirare că acum munţii sunt rai nu doar pentru iubitorii de drumeţii, dar şi pentru cei pasionaţi de privelişti demne de hashtag-uri pe Instagram. Aruncă o privire peste evenimentele X2 Adventure şi alege drumeţia potrivită ţie!

X