0747 318 048 office@x2adventure.ro

             Câteva zile ne despart de instalarea iernii, iar asta înseamnă prilej pentru o mulţime de activităţi în aer liber: patinaj, schi, snowboard şi drumeţii montane. Deşi drumeţiile pe timp de iarnă pot fi adesea trecute cu vederea, căci frigul ne îndeamnă către hibernare în spaţii călduroase, nimic nu întrece o porţie zdravănă de urcat pe munte, chiar şi atunci când temperaturile sunt negative.

De ce să nu stai în oraş atunci când este frig? Iată mai jos zece motive care sigur te vor convinge să ieşi din casă, la o drumeţie pe munte, chiar şi atunci când temperaturile nu sunt cele mai prietenoase:

  • Aer: cu cât mai curat şi mai nepoluat, cu atât mai bine. E păcat să stai în casă când poţi să te bucuri, măcar din când în când, de beneficiile aerului de munte, care nu are doar un efect calmant, dar, la înălţimi de peste 1 200 metri, produce şi un efect „nirvana” asupra neuronilor.  

 

  • Distracţie: Mersul pe munte înseamnă distracţie şi socializare, mai ales atunci când ai o gaşcă pregătită cu entuziasm şi glume bune în buzunar. Ieşirile de orice fel au rolul de a destresa oameni, de a-i face mai deschişi şi mai veseli şi, uite aşa, la întoarcere vei fi mai plin de viaţă şi mai energic.

 

  • Voie bună: ce completează mai mult distracţia şi socialitarea, dacă nu buna dispoziţie? Iar mersul pe munte înlocuieşte negativismul de orice fel cu optimism şi veselie.   

 

  • Endorfine: Nu, nu este numele unui serial franţuzesc pe care să-l urmăreşti iarna de acasă, de sub pilotă, este cel mai important beneficiu al mişcări, iar mersul pe munte îţi va face corpul să elibereze endorfine, încât te vei simţi atât de plăcut şi sigur vei deveni dependent de mişcare în aer liber, chiar şi în sezonul rece.

 

  • Natură: pe timp de iarnă, natura e un spectacol în sine, cascadele îngheaţă, peşterile îşi fac gratii din ţurţuri de gheaţă, brazii încearcă să hiberneze sub greutatea zăpezii. E un spectacol pentru care nu ai nevoie de bilet.

 

  • Tonus: indiferent de anotimp, mersul pe munte creşte tonusul muscular, dar drumeţiile montane în sezonul rece aduc mult mai multe beneficii: arzi mai multe calorii, reuşeşti să te menţii în formă, creşti rezistenţa la efort fizic şi, în tot acest timp, te bucuri de peisaje memorabile. Nu este un mit, mersul pe munte chiar este sănătate curată pentru corp şi pentru minte!

 

  • Urci şi iar urci: pe munte urci nu doar în altitudine, dar şi pe scara limitelor pe care le autodepăşeşti. Muntele este o provocare şi o continuă urcare pentru toţi aventurierii, indiferent de nivelul de pregătire şi experienţă.  

 

  • Relaxare: deşi mersul pe munte este solicitant din punct de vedere fizic, mintea se destinde, iar senzaţia aceea de profundă eliberare de la final de traseu, când corpul se relaxează complet în timp ce savurezi o cană de vin fiert sau ciocolată caldă la o cabană, este nemaipomenită.  

 

  • Evadare: Muntele şi drumeţiile înseamnă şi o evadare din cotidian şi de la grijile de orice fel, unde mai pui că lipsa semnalului şi a reţelei 4G te deconectează de stresul oraşului. Muntele şi peisajele sale sălbatice sunt cel mai bun medicament care elimină stresul şi anxietatea.

 

  • Toate beneficiile de mai sus cumulează ADVENTURE, deci hai şi tu în aventură la nivelul X2 alături de noi, echipa X2 Adventure, şi bucură-te de o zi de neuitat, departe de agitaţia oraşului.

 

 

 

X