0747 318 048 office@x2adventure.ro

Pentru a putea spune că trăieşti cu adevărat, noi credem că orice om ar trebui să meargă cel puţin o dată în viaţă pe munte, în drumeţie. Mersul pe munte este despre a face mişcare şi despre a surprinde natura în fotografii, dar, pe lângă aceste beneficii, mersul în drumeţie pe munte îţi dă și ceva în plus: o mulţime de surse de inspiraţie şi lecții. Fie că este vorba despre natură, gaşca plină de viaţă alături de care urcăm pe munte sau chiar despre noi înşine, atunci când urci pe munte ajungi să înveți ceva nou despre toate acestea.

Muntele este cea mai simplă lecţie de viaţă la care ai acces, dar care sunt primele lecţii pe care le înveţi atunci când urci pe munte pentru primele dăți? Iată mai jos o scurtă introducere în lecţia muntelui, curs pe care l-am perfecţionat şi adaptat împreună cu iubitorii de munte X2 Adventure:

  • Panta prostului: muntele este ca şi o persoană și trebuie tratat ca atare! El nu se deosebeşte cu nimic de un bărbat/o femeie atunci când ai intenţia să îl cucereşti. Se lasă greu şi, aşa cum este în orice joc, la început pare inabordabil, iar gradul său de inabordabilitate depinde doar de experienţa ta. Îţi sună cunoscut?

Ei bine, noi rămânem la capitolul „drumeţii montane” şi te putem asigura că perseverenţa este cheia succesului! Nu trebuie să te laşi copleşit de „panta prostului” care se aşterne în faţa ta imediat cum ai coborât din maşină. De cele mai multe ori, după 20-30 de minute de urcat (timp în care inima îţi bate din ce în ce mai tare, ca de fiecare dată când ți se aprind călcâiele), traseul devine mult mai lejer, iar peisajele te fac să scoţi din buzunar telefonul pentru a imortaliza totul într-o fotografie. Aşadar, dacă vrei să cucereşti un bărbat/o femeie, poţi oricând să încarci fotografiile pe conturile tale Social Media. Dar atenţie! Nu încerca să butonezi telefonul în timp ce înaintezi pe cărările muntelui. Când crezi că muntele ţi-a căzut la picioare, vei primi un mic examen: o rădăcină de copac, o denivelare de teren sau chiar un teren mâlos vor putea fi ceea ce cu toţii ştim drept „scoateţi o foaie de hârtie!”

  • Nu renunţa: începutul e mereu mai greu, dar pentru a duce o misiune la bun sfârşit trebuie, în primul rând, să nu renunţi! Crezi că muntele se lasă cucerit aşa uşor?

  • Ia-o încet: când mergi pe munte, trebuie să îţi găseşti ritmul propriu. Iar când simţi că nu mai poţi, ia o pauză şi trage-ţi sufletul. Drumeţia nu este o cursă până în vârf, ci o modalitate de relaxare şi de conectare cu natura, şi cum ai putea să te bucuri de drumeţie, dacă te grăbeşti?

     

  • Poţi să supravieţuieşti şi cu puţine lucruri: dacă ai trecut cu brio de primele lecţii, cu siguranță ai bifat şi punctul patru al lecţiei de astăzi – poţi supravieţui lejer şi cu mai puţine lucruri. Pe umerii tăi se află o încărcătură considerabilă şi, după primele minute de urcuș, îţi dai seama că o parte dintre obiectele luate cu tine în rucsac sunt de-a dreptul inutile. Care sunt acestea? Cu siguranţă, vei observa la finalul drumeţiei care obiecte ţi-au fost necesare şi care nu. DAR… Dar nu te culca pe o ureche! Orice drumeţie este diferită. Muntele este foarte schimbător şi imprevizibil (da, ar fi trebuit să-ţi spunem din prima acest aspect) așa că nu uita să consulţi ghidul nostru pentru a-ţi pregăti rucsacul de mers pe munte pentru a te asigura că nu dai greş.

 

  • Reconfigurarea traseului emoţional: aerul tare şi proaspăt de munte, liniştea asurzitoare a naturii şi priveliştile te vor face să îţi reconfigurezi sistemul de valori. Când mergi pe munte realizezi că poţi fi mai simplu, mai încrezător în forţele proprii şi mai darnic cu tine însuţi. Energia şi entuziasmul de pe munte te fac să realizezi care este cu adevărat scopul vieţii, iar unele griji sunt prea puţin importante.
  • Ești independent!

  • Totul este o urcare și o coborâre, ca în viață! Doar că, atunci când ești pe munte, coborârea nu vine cu stări negative, ci doar cu o senzație plăcută de mulțumire, euforie și fericire.

Muntele te face mai curios, mai încrezător în tine, mai bucuros, mai energic și mai pozitiv. Hai în drumeție și nu te opri din explorat!

X