0747 318 048 office@x2adventure.ro

Grecia – Muntele Olimp, Marea Egee, Meteora şi Thessaloniki #2

Combo munte & mare în Grecia, Trio 2800+ pe Muntele Olimp, Meteora – monument UNESCO

19 – 22 sept 2024

Olimp, Grecia

Organizator X2 Adventure

Facebook Event

Program

Ziua 1: Plecăm joi dimineața (5.00) din București de la Piața Unirii – din față de la Horoscop cu destinația Litochoro. Ajungem în jurul orei 15.00 în zonă, servim o gustare de prânz, facem o plimbare în orășelul de la poalele Olimpului, ne echipăm și urcăm pe munte până la 2100m, la Refugiul Spilios Agapitos. Durată traseu: aprox. 3,5h, dificultate redusă.

Ziua 2: Traseu montan Refugiul A – vf. Skala 2866m – Vf. Mytikas 2918m – Vf. Skolio 2912m – Refugiul A – parcare Prionia. Dificultate redusă până la Skala. Traseu dificil ce necesită o pregătire fizică și psihică adecvată între Skala și Mytikas. Seara suntem la malul marii! De la 2918 la 0 m – baie în mare și cină grecească.

Ziua 3: Alergarea de dimineața pe malul marii / o cafea bună la răsărit. Meteora și relaxare la plajă; cină grecească la malul mării.

Ziua 4: Drumul de întoarcere la București cu 2 ore de plimbare pe biciclete (tur de oraș), un brunch și o înghețată în Thessaloniki.

Info utile

p

Echipament obligatoriu pentru urcarea pe munte: ghete de drumeție 3 sezoane, geacă de puf subțire, jachetă waterproof, polar, mănuși, căciulă, guler/buff, bete de trekking și frontală.

Apă, sandvișuri / batoane/ fructe/ gustări putem cumpără de la un market din Litochoro, înainte de intrarea în traseul montan. Restaurantul de la Cabana Refugiu Spilios Agapitos este foarte bine aprovizionat, practic nu trebuie să ne încarcăm rucsacul cu mâncare.

Pentru noaptea la refugiu este nevoie de un sac de dormit subțire sau de o lenjerie de sac, întrucât fiecare persoană primește un pat, o pernă și câte 2 pături.

Cost: Tariful se comunică la cerere iar acesta include transportul (MiniVan 7+1 locuri), cazarea (o noapte la Refugiul Cabana de pe muntele Olimp și 2 nopți în Leptokarya la hotel în camere duble și triple în funcție de grup, pe sexe), echipamentul tehnic de grup daca vă fi cazul (corzi, carabiniere), fotografii și filmări pe traseu, asistență oferită de către ghid montan și cheltuielile organizatorice.

Costuri suplimentare (neincluse): cheltuielile personale în afara celor menționate, taxele de drum/ vignette, accesul auto și parcările acolo unde este cazul (se împart la numărul de participanți – aprox. 10-15 euro/pers.) și accesul la muzeele din Meteora.

Precizări suplimentare: Programul poate suferi modificări în funcție de starea vremii. Ne rezervăm dreptul de a reconfigura ori de a anula evenimentul. 

Rezervări şi contact

Vă rugăm să ne contactați prin mesaj privat la facebook.com/x2adventure sau pe adresa de e-mail x2adventure@gmail.com pentru informaţii suplimentare şi rezervarea unui loc.

Locurile sunt limitate. Rezervarea se face pe bază de plată integrală a taxei de participare.

Telefon / WhatsApp

Facebook

E-mail

X