0747 318 048 office@x2adventure.ro

Masivul Ceahlau si Vf. Toaca, Via Ferrata Astragalus si Wild Ferenc

Weekend plin de aventura! Via Ferrata in Cheile Sugaului, Munticelu si Hiking in Masivul Ceahlau! Varful Toaca (1904m)
Loc de plecare: Piata Victoriei
Ora plecarii: 5:30
Ora intoarcerii: 22:00 (estimat)
Ziua 1: Via Ferrata Astragalus – durata estimata 2-3h (sau Pestera Munticelu pt cei care nu vor sa faca via ferrata) si Cabana Dochia, Masivul Ceahlau – urcare aprox. 2-3h, dificultate redusa.
Ziua 2: Rasaritul de soare admirat de pe Varful Toaca, Via Ferrata Wild Ferenc – durata estimata 2h, si drumul de intoarcere spre Bucuresti
Costul include transportul cu MiniVan 8+1 locuri, cazarea (la Cabana Dochia), asistenta pe traseu atat la via ferrata cat si in Masivul Ceahlau oferita de catre ghid montan autorizat si cheltuielile organizatorice.
Suplimentar, la Via Ferrata Astragalus se percepe taxa de acces in valoare de 20 ron/persoana, pt. Parcul National Ceahlau 6 ron/persoana iar echipamentul de ferrata – 50 ron/persoana pt. ambele zile.
Echipament recomandat: Bocanci 3 sezoane, buff, polar, jacheta impermeabila gore-tex ori similar, 2 tricouri/bluze de schimb pt. traseu, bete de trekking, frontala, echipament de via ferrata (ham+casca+lonja – putem sa rezervam noi) si rucsac mic (15-20l) pt traseele de via ferrata.
Pentru noaptea petrecuta la Cabana Dochia nu este nevoie de sac de dormit. Cat despre masa, restaurantul cabanei este bine aprovizionat.
Ne rezervam dreptul de a selecta participantii la acest eveniment.
Ne rezervam dreptul de a reconfigura traseul ori de a anula evenimentul. Vom verifica conditiile meteo inainte cu 2-3 zile de eveniment.
Va rugam sa ne contactati prin mesaj privat la https://www.facebook.com/x2adventure sau pe adresa de e-mail x2adventure@gmail.com pentru rezervarea unui loc. Locurile sunt limitate. Rezervarea se face pe baza de plata integrala a taxei de participare.
Organizator: Paul Events SRL (CUI 37527663) in colaborare cu ghid montan autorizat
Telefon/ whatsapp: +4 0747318048
http://www.x2adventure.ro/
Grup maxim: 7 persoane + ghid montan autorizat
Atentionari speciale: trebuie sa respectam normele impuse in aceasta perioada de catre autoritati. Toate activitatile se desfasoara in natura, in spatii larg deschise. Pe drum vom face pauze doar la benzinarii.
Detalierea traseului Astragalus: https://viaferrataromania.wordpress.com/2017/06/07/via-ferrata-astragalus-cheile-sugaului-munticelu-jud-neamt-langa-cheile-bicazului/
Detalierea traseului Wild Ferenc: https://viaferrataromania.wordpress.com/2017/06/06/via-ferrata-wild-ferenc-lacul-rosu-cheile-bicazului-jud-harghita/
Va recomandam aceste articole scrise de noi dupa excursia din sezonul trecut:
http://www.x2adventure.ro/2020/07/27/via-ferrata-astragalus/
http://www.x2adventure.ro/2020/08/05/via-ferrata-wild-ferenc-wild-pe-bune-%f0%9f%98%ac/

Via Ferrata White Wolf Club #1 grup restrans

Sambata deschidem sezonul de via ferrata!
Unde? La White Wolf Club, Baia de Fier, jud. Gorj. Avand 13 trasee cu diferite grade de dificultate, este cea mai mare zona amenajata de via ferrata din Romania.
Grup restrans !
Veti avea ocazia sa faceti cunostinta cu urmatoarele trasee, in functie de conditia fizica: Spirala Mare, Pantera Roz, Amfiteatrul Zmeilor, Vanturilor si, de ce nu, poate vreti sa incercati si traseul ‘Laura’ (incadrat la gradul de dificultate E)
+ Program:
Plecam la ora 05:45 din Bucuresti de la statia de metrou Pacii, din fata de la Turbotequila, spre Baia de Fier. Sau ne intalnim la ora 9:30 la Pestera Muierilor, pt cei care vor sa vina cu autoturismul personal.
Cand ajungem la destinatie, ne echipam si facem instructajul pentru activitatea pe care o vom desfasura.
+ Echipament obligatoriu:
Incaltari pt. via ferrata (bocanci de drumetie/trekking), casca+ham+lonja – se pot inchiria la fata locului, manusi pt via ferrata /alpinism, 2 tricouri/ bluze de corp, polar, jacheta waterproof gore-tex ori similar, frontala (unele trasee traverseaza portiuni din pestera), rucsac mic (15-20l) pt traseu.
+ Costul include taxa de participare, transportul cu Van-ul X2 Adventure de 8+1 locuri si echipamentul pt. primii 4 participanti confirmati.
Mai multe detalii aici -> https://www.facebook.com/x2adventure/
+ Ne rezervam dreptul de a selecta participantii la acest eveniment.
Ne rezervam dreptul de a reconfigura traseul ori de a anula evenimentul. Vom verifica conditiile meteo inainte cu 2-3 zile de eveniment.
+ Va rugam sa ne contactati prin mesaj privat la

https://www.facebook.com/x2adventure

sau pe adresa de e-mail x2adventure@gmail.com pentru rezervarea unui loc.
Locurile sunt limitate. Rezervarea se face pe baza de plata integrala a taxei de participare.

+ Organizator: Paul Events SRL (CUI 37527663) in colaborare cu ghid montan autorizat
Telefon: 0747318048
http://www.x2adventure.ro/
Grup maxim: 7 persoane + ghid montan autorizat
Locuri disponibile: 7
+ Atentionari speciale: trebuie sa respectam normele impuse in aceasta perioada de catre autoritati. Toate activitatile se desfasoara in natura, in spatii larg deschise. Trebuie sa aveti la voi alimente/ fructe/ dulciuri/ bauturi. Vom manca doar ce avem de acasa in rucsac. Pe drum vom face pauze doar la benzinarii.
Noi punem la dispozitie Van-ul X2 Adventure pentru cei care doresc sa calatorim impreuna si vom oferi echipament de protectie si dezinfectanti.
Cateva cadre din alta tura via-ferrata X2 Adventure – https://youtu.be/bzV9LCQX1as

Creasta Nordica din Piatra Craiului – traseu dificil (grup restrans)

Esti pregatit?
Ai curaj sa incerci ceva nou?
Lansam o noua provocare!
Dam startul unei serii inedite de experiente in natura: X3 Adventure – excursie montana in grup restrans (3-5 persoane). Fie ca este vorba de drumetie montana, alergare montana, tura de mtb, via ferrata, catarare la stanca sau rapel, toate sunt de acum la indemana ta.
In fiecare saptamana, miercuri, mergem la munte! Si tu meriti o pauza de la rutina saptamanii.
Poti sa o numesti ‘week-brake’ sau cum doresti, dar noi stim foarte bine ce avem de facut: sa iti oferim un traseu frumos in natura de care sa te bucuri pe deplin!
Va propunem o experienta inedita in Masivul Piatra Craiului: Creasta Nordica, parcursa integral!
Echipament obligatoriu:
Bocanci de drumetie montana 3 sezoane, polar, bluza de corp/tricou de schimb, jacheta impermeabila gore-tex ori similar, buff, manusi, bete de trekking si frontala.
Apa de baut: 3-4L
Mancare/ gustari: va rugam sa aveti de acasa in rucsac. Nu trecem pe la nicio cabana, facem doar pauze scurte pe traseu.
Dificultate traseu: ridicata
Durata estimata: 12h
Ne rezervam dreptul de a selecta participantii la acest eveniment. Ne rezervam dreptul de a reconfigura traseul ori de a anula evenimentul. Vom verifica conditiile meteo inainte cu 2-3 zile de eveniment.
Taxa de participare include asistenta pe traseu oferita de catre ghid montan autorizat.
Grupul este de maxim 5 participanti.
In ceea ce priveste transportul, putem pune la dispozitie pentru cei din Bucuresti Van-ul @X2 Adventure iar costul aferent va fi calculat in functie de numarul de persoane.
Pentru mai multe detalii – X2 Adventure – Home
Va rugam sa ne contactati prin mesaj privat la X2 Adventure, pe adresa de e-mail x2adventure@gmail.com sau la telefon 0747318048 pentru alte detalii.
Organizator: Paul Events SRL (CUI 37527663) in colaborare cu ghid montan autorizat
Telefon: 0747318048
http://www.x2adventure.ro/
Atentionari speciale: In aceasta perioada trebuie sa respectam restrictiile impuse de autoritati.

Via Ferrata si Trekking in Dolomiti, Marmolada peak 3343m

O saptamana de vacanta in Dolomiti, Italia, Tirolul de sud!

+ Program:
Ziua1(sambata): Plecare la ora 05:00 din Bucuresti pe traseul Arad – Budapesta – Oberwart (Austria); Durata estimata: 12h; Seara – cina si odihna la pensiune/ hotel in zona Oberwart.

Ziua2: Oberwart – Cortina d’Ampezzo (aprox. 5h). In jurul pranzului ajungem la Passo Falzarego 2105m, unde ne echipam pentru primul traseu din Dolomiti: Passo Falzarego – Rifugio Lagazuoi 2752m. Abordam traseul ‘Lagazoui War Tunnel’. Dificultate: Usor- Mediu.

Ziua3: Trekking si Via Ferrata Sci Club 18 Faloria; Dificultate: Mediu-Dificil. Seara vizitam Cortina d’Ampezzo si ne relaxam.

Ziua4: Via Ferrata si Trekking Passo Pordoi – Piz Boe 3152m – Rifugio Boe 2871m. Dificultate: Usor – Mediu. Seara mergem in Canazei.

Ziua5: Marmolada ‘Regina delle Dolomiti’: Via Ferrata Forcella Marmolada, Punta Penia 3343m. La coborare ne relaxam pe malul lacului Fedaia. Dificultate: Mediu-Dificil.

Ziua6: Via Ferrata Brigada Tridentina (Pisciadu), Rifugio Pisciadu – Piz Pisciadu 2985m. Dificultate: Mediu. Seara mergem in Selva di Val Gardena.

Ziua7: Via Ferrata Sass Rigais 3025m, Rifugio Firenze. Dificultate: Mediu-Dificil. Aici exista posibilitatea de drumetie usoara si relaxare in zona Refugiului Firenze.
Traseu de rezerva: Passo Gardena – Via Ferrata si Trekking Piccolo Cir 2520m si Grande Cir 2592m. Dificultate: Mediu.

Ziua8: Val Gardena – Innsbruck – Salzburg – Vienna – Budapesta. Durata estimata: 8h. Seara – vizitare Budapesta.

Ziua9: Budapesta – Bucuresti. Durata estimata: 10h

+ Echipament obligatoriu:
Bocanci pt. trekking si via ferrata, echipament via ferrata (casca+ham+lonja+manusi), bluza si pantaloni rezistenti la vant, geaca impermeabila gore-tex ori similar, buff/caciula/guler, frontala, rucsac 15-25l pt turele zilnice, bete de trekking optional.

+ Costul include transportul (MiniVan 8+1 locuri), cazarea cu mic dejun (la hotel in camere de 2pers. astfel: 1 nopti in Austria, 2 nopti in Cortina d’Ampezzo, 2 nopti in Canazei, 2 nopti in Selva di Val Gardena, 1 nopti in Ungaria), fotografii si filmari sport, asistenta pe traseu oferita de ghid montan autorizat si cheltuielile organizatorice.

Pentru mai multe detalii – X2 Adventure – Home

!!! Plata se poate face in rate lunare !!!

+ Costuri suplimentare: aprox. 80 euro pt telegondole/telescaune pt acces obligatoriu in unele trasee.
De asemenea echipamentul pt via ferrata (va putem recomanda) si cheltuielile personale in afara meselor mentionate, nu sunt incluse.

+ Ne rezervam dreptul de a reconfigura traseul ori de a anula evenimentul. In caz de anulare de catre organizatori, suma incasata se returneaza. In caz de anulare a unui loc rezervat, contravaloarea se returneaza daca se gaseste inlocuitor.

+ Va rugam sa ne contactati prin mesaj privat sau pe adresa de e-mail x2adventure@gmail.com pentru rezervarea unui loc.
+ Grup maxim: 7 persoane + ghid autorizat
+ Organizator: Paul Events SRL
CUI 37527663
Telefon: 0747318048
http://www.x2adventure.ro/despre-noi/

Locatie google maps -> https://goo.gl/maps/Ev9nXqRJi1fJhNSr9

#X2Adventure #Dolomiti #Marmolada #CortinadAmpezzo #ValGardena #Canazei #Lagazoui #SciClub18 #PizBoe #PuntaPenia #LagoFedaia #Pisciadu #SassRigais

Insula Thassos si Vf. Ipsarion, weekend de vara in Grecia

Trekking spre Varful Ipsarion pe Insula Thassos la inceput de vara, weekend la puterea X2 !

+ Program:
Ziua1: Plecare la ora 05:30 din Bucuresti, Piata Unirii, cu destinatia Thassos – Grecia; durata estimata drum: 8h + ferry-boat;

Ziua2: Micul dejun la malul marii si turul insulei: orasul Panagia, muzeul folcloric din Theologos si plaje detinatoare de Blue Flag. Si de ce nu? Baie in Marea Egee, temperatura apei este deja potrivita!

Ziua3: Trekking spre Vf Ipsarion: durata estimata: 6-7 h, dificultate medie; diferenta de nivel 1100m .
De pe varf vom avea o priveliste deosebita spre partea estica a insulei: satul Potamia, Skala Potamia si apele verzi-albastre ale golfului; Dupa coborare, servim cina in stil traditional grecesc.

Ziua4: Rasaritul la malul marii Egee si drumul de intoarcere spre Bucuresti, cu pauza de vizitare si masa de pranz la Veliko Tarnovo, Bulgaria.

+ Echipament recomandat: bocanci 3 sezoane, lotiune spf, costum de baie, buff, sapca/palarie/protectie de soare, polar, jacheta impermeabila gore-tex ori similar, bete de trekking si frontala.

+ Costul include transportul (MiniVan 8+1 locuri), taxa de ferry-boat, 3 nopti de cazare la minihotel in camere de 2 persoane, fotografii si filmari gopro, asistenta pe traseu oferita de ghid montan si ghid de turism autorizat si cheltuieli organizatorice.

Pentru mai multe detalii – X2 Adventure – Home

+ Ne rezervam dreptul de a reconfigura traseul ori de a anula evenimentul. In caz de anulare de catre organizatori, suma incasata se returneaza. In caz de anulare a unui loc rezervat, contravaloarea se returneaza doar daca se gaseste inlocuitor.

+ Va rugam sa ne contactati prin mesaj privat sau pe adresa de e-mail x2adventure@gmail.com pentru rezervarea unui loc.
+ Grup maxim: 7 persoane + ghid
+ Organizator: Paul Events SRL
CUI 37527663
Telefon: 0747318048
http://www.x2adventure.ro/despre-noi/

#X2Adventure #Ipsarion #Thassos #SkalaPotamia #Grecia

X