0747 318 048 office@x2adventure.ro
Weekend plin de aventura in Masivul Ceahlau si in Tinutul Neamtului la inceput de iarna
Hiking spre Varful Toaca (1904m)
Ziua1: Plecare la ora 05:45 de la Piata Victoriei pe traseul Bucuresti – Buzau – Focsani – Bacau – Neamt; In jurul pranzului ajungem in Durau.
Facem o scurta vizita (optional) la Manastirea Durau, unde putem gasi prăjituri de casa si dulceturi naturale.
Ne echipam, luam rucsacii in spate si pornim spre Cabana Dochia pe traseul Fantanele / Cascada Duruitoare (in functie de stratul de zapada/gheata), cu o durata estimata de 3-4 ore si dificultate medie.
La cabana ne cazam in dormitor comun cu baie si dus pe hol. Servim o masa calda si facem un traseu usor la frontala, pana la Manastirea Durau.
Seara povestim la o cana de vin fiert.
Ziua2: Ne trezim devreme pentru a admira unul dintre cele mai frumoase rasarituri de soare si o mare de nori. Dupa micul dejun ne luam rucsacul in spate si incepem coborarea, dar nu inainte sa urcam pe Varful Toaca la 1904m.
In timpul ramas din zi, ne propunem sa vizitam rezervația de zimbri de la Vanatori Neamt si Manastirea Neamt, dupa care ne indreptam spre Bucuresti.
Costul este 250ron si include organizarea, cazarea (la Cabana Dochia) si asistenta pe traseu oferita de ghid montan autorizat. Transportul se face cu Van-ul de 8+1 locuri si se achita separat, 150ron/pers.
Echipament recomandat: Bocanci de iarna, incaltari usoare pt cabana, parazapezi, coltari/gherute/crampoane, buff/ guler, caciula, manusi, polar, bluza de corp (recomandat merinos), geaca impermeabila gore-tex ori similar, bete de trekking si frontala.
Pentru noaptea petrecuta la Cabana Dochia nu este nevoie de sac de dormit. Cat despre masa, restaurantul cabanei este bine aprovizionat.
Ne rezervam dreptul de a reconfigura traseul ori de a anula evenimentul. In caz de anulare de catre organizatori, suma incasata se returneaza. In caz de anulare a unui loc deja rezervat, contravaloarea se returneaza doar daca se gaseste inlocuitor.
Va rugam sa ne contactati prin mesaj privat sau pe adresa de e-mail x2adventure@gmail.com pentru rezervarea unui loc.
————–
Organizator: Paul Events SRL
Ghid montan autorizat: Paul Varga
http://www.x2adventure.ro
Telefon: 0747318048
X