0747 318 048 office@x2adventure.ro

Ascensiune de iarna spre cel mai inalt varf din Balcani – Varful Musala 2925m

Plecare din Bucuresti sambata dimineata la ora 01:00 de la Piata Unirii, Hotel Horoscop, cu destinatia Borovets, Bulgaria (parcurgem drumul noaptea pentru a ajunge dimineata devreme la telegondola). In jurul orei 8 estimam sosirea la destinatie, unde lasam masina, luam cu noi doar rucsacul de tura si mergem direct la statia telegondolei de unde vom urca pana la Yastrebets (2369m). Aici incepe traseul de drumetie montana spre Varful Musala (2925m).

Prima parte, pana la Cabana Musala 2389m, este usoara, fara portiuni tehnice si cu panta mica.
A doua parte, pana la Refugiul Everest – Ledenoto Ezero – 2720m, prezinta cateva portiuni tehnice cu grad redus de dificultate.
Ultima parte pana la Varful Musala 2925m este ceva mai tehnica, dar bine marcata, iar cablul de asigurare de pe creasta va fi de mare ajutor. Aici probabil vom folosi coltarii si pioletii in functie de stratul de zapada.

Pana la ora 16:30 trebuie sa fim inapoi la gondola pentru a cobori in Borovets, unde ne vom caza la un hotel/pensiune de 3 *** cu centru spa, in camere duble, apoi vom merge la un restaurant din zona pentru cina.

Duminica dupa micul dejun ne indreptam spre Sofia unde vom vizita centrul vechi al orasului. Apoi ne vom continua drumul spre Bucuresti dar nu inainte de a lua pranzul la Veliko Tarnovo. Daca timpul ne permite, vom vizita si alte obiective turistice.

In functie de drum, estimam sa fim in Bucuresti in jurul orelor 22.

Atentie! Trebuie sa aveti la voi actul de identitate pentru granita si, recomandat, valuta BGN (leva).
In afara de pretul acestei excursii trebuie sa platiti telegondola (20 BGN dus-intors).

Nu uitati de parazapezi, coltari, incaltari usoare pt drum si hotel, ochelari de soare si vant, guler/buff/cagula/caciula, jacheta impermeabila, frontala si bete de trekking. Pentru seara petrecuta la hotel, optional, ”echipamentul” de spa.

Costul include transportul (Van 8+1 locuri), cazare la hotel cu mic dejun si asistenta pe traseu oferita de ghid montan autorizat.

Trebuie sa aveti la voi apa si mancare pentru prima zi. Vom opri pe drum doar la benzinarii.

Ne rezervam dreptul de a reconfigura traseul ori de a anula calatoria. Rezervarea unui loc se face pe baza de plata. In caz de anulare a evenimentului de catre organizatori, suma incasata se returneaza. In caz de anulare a unui loc deja platit, contravaloarea se returneaza doar daca se gaseste inlocuitor.

Va rugam sa ne contactati prin mesaj privat sau pe adresa de e-mail x2adventure@gmail.com pentru rezervarea unui loc.

Locuri disponibile: 8
————–
Organizator: Paul Events SRL
CUI 37527663
J40 /6532 /2017
IBAN: RO93 INGB 0000 9999 0685 9174

#VarfulMusala #X2Adventure #MuntiiRila #Borovets

X